Nieuws

“We zijn niet alleen tijdens de rally partners, dat kan een voordeel maar ook een nadeel zijn” - #FAHRallyTeam

Fernandes -Autohandel -nieuwsbericht -6

Wij zijn Ronald Rooij en Irene van der Zwan. In 2004 hebben we voor het eerst meegedaan met Savanne Rally.  Aanleiding waren de enthousiaste verhalen van een collega van Irene. Zij had in 2003 meegedaan. Zo'n avontuur willen we ook wel mee maken. En avontuur was het; in een onbekend land het binnenland in, in het donker, zonder te weten waar je bent. We deden mee in de internationale klasse en bleken toch af en toe te weten wat we aan het doen waren, want we werden tweede. Daarna nog vele keren meegedaan; nogmaals internationale klasse (weer tweede), B klasse (je raadt het al; weer tweede). Vervolgens A-klasse: ook tweede. Voor Fernandes Autohandel was deze rally historie goed genoeg om ons het jaar daarop te sponsoren. En dat heeft geholpen; een betrouwbare auto verhoogd toch de kans op een goede score; we hebben 2011 en 2013 A-klasse gewonnen. Met als klap op de vuurpijl de eerste prijs in 2014; een reis naar Isuzu Thailand. Met een bezoek aan de fabriek, een rit over het testterrein en bezichtiging van de vele bezienswaardigheden van Thailand. Met lekker eten en een goed gezelschap; de winnaars van de andere klassen.

Fernandes -Autohandel -nieuwsbericht -6

Hoe bereiden we ons voor? We zouden graag meer rally's rijden, maar wonen in Nederland en komen jaarlijks over voor de Savanne Rally. Dus oefenen we veel 'droog'; met oude route boeken, ideale kaarten en uitleg van rally-cracks van de SARK. In het begin wisselden we het rijden en navigeren af, maar gaande weg is dat veranderd; Ronald rijdt en Irene navigeert. We overleggen veel, discussiëren zo nu en dan pittig, maar ruzie wordt het nooit. We zijn niet alleen tijdens de rally partners, dat kan een voordeel maar ook een nadeel zijn. Belangrijkste is om de lol erin te houden; ook al ben je moe, geïrriteerd, gaat alles niet zoals je wilt, doet de ander ook nog eens iets verkeerd; even slikken en weer doorgaan. Het is maar een spelletje. 

Dat we ook blij zijn met de D-Max mag duidelijk zijn. En dat het een goede auto is, heeft zich ook bewezen tijdens de Guyana Challenge 2013. Fernandes sponsorde deze Challenge, waarbij we met drie D-Max’en een ronde door de Guyana's hebben gemaakt. Door Guyana, naar Manaus, over de BR319 naar Porto Velho, via Santarem op de boot over de Amazone naar Macapa en via Frans Guyana terug. Een avontuur, maar met een goede auto een haalbaar avontuur. Zie voor meer informatie onze Facebook pagina.

Fernandes -Autohandel -nieuwsbericht -6-Irene -en -Ronald

Om een mogelijke volgende challenge voor te bereiden, zijn we nu aan het prospecten in Venezuela. Zijn net terug uit het Roirama gebied en zitten in een hotelletje in St. Helena (met WiFi). Via Boa Vista, Lethem, Georgetown rijden we straks weer terug om op tijd terug te zijn in Paramaribo.

We kijken uit naar aankomende Savanne Rally!