Nieuws

“We are ready for the road!” - #FAH RallyTeam

Photopost Frame Facebook SR Alan En Cas 2

In de aanloop naar de 39e editie van de Savanne Rally in Suriname geven de equipes die gesponsord zijn door Fernandes Autohandel een uniek kijkje achter de schermen! We starten deze rubriek ‘#FAHRallyTeam’ met Alan Tijseling die samen met Casmir Wijers als ‘equipe 69’ het Savanne Rally avontuur aan zullen gaan. Bent u benieuwd hoe zij zich op de Savanne sensatie voorbereiden? Lees dan snel verder!

IMG 4858

"Zodra de grote vakantie is afgelopen en het normale leven in Suriname zijn draai weer heeft gevonden dan begint het bij sommigen juist te kriebelen. Nog even en dan is het zo ver! De een heeft 'hem' al meer dan twintig keer gedaan, voor een ander is het juist de eerste keer en elk jaar zijn er weer de spijtoptanten; Shocks, deze keer wilde ik echt mee doen maar het is weer niet gelukt. Volgend jaar ga ik het zeker doen!

Photopost Frame Facebook SR Alan En Cas 2

De mannen en vrouwen met ervaring horen het een beetje meewarig aan. Zij zijn zeker wel van de partij en weten een ding heel zeker; once you did it you keep on doing it! Dan begint het virus vanaf begin oktober zich te roeren in je lichaam. je bezoekt je partners in crime, haalt herinneringen op aan vorige edities en kijkt uit naar de komende. Binnen een paar weken weet je het zeker; We're ready for the Road!

De Savanne Rally is een begrip in Suriname. Volgens sommigen zelfs het grootste autosportfestijn in Zuid Amerika. Nu zal daar wat wishfull thinking debet aan zijn maar een ding is zeker, de Rally is een spektakel! Vanaf de start op het Onafhankelijkheidsplein onder massale publieke belangstelling, via alle momenten dat je moederziel alleen verdwaald ergens in de Savanne staat tot aan de finish waar alle strijdende rijders onder het genot van een ijskoud biertje weer de beste vrienden worden.

Kun je je daar op voorbereiden? Nee! Ondanks dat elk jaar iedereen het weer probeert met een tripmastertje in de auto, een uitgebalanceerd dieet, het instructieboek uit je hoofd leren en de auto in tiptop conditie brengen weet elke rallyrijder diep in zijn hart wel beter. Vanaf het moment dat op vrijdagavond je startnummer wordt omgeroepen ben je volledig aan je zelf, je navigator, de auto en de Goden overgeleverd. Wat volgt is een weekend zwoegen, stampen, schelden en vloeken. Je gaat verdwalen, komt vast te zitten in het rulle savannezand, ziet 's nachts geen hand voor ogen en als je echt pech hebt dan regent het ook nog, de hele tijd.

Alan Cas 3

Het wonderlijke is dat bij geen enkele rallyrijder die herinnering blijft hangen. Pijn wordt plezier en frustratie wordt fun! Drie dagen aanmodderen met een auto memoreert als een groot jongensboekavontuur. Knallende ruzies met je navigator beklijven in je herinnering als een goed gesprek met een nog betere vriend. Het gaat te ver om te zeggen dat ontbering een orgasme wordt maar de Savanne Rally komt akelig dicht in de buurt! Wat overblijft zijn de gedachten aan de onderlinge pret, de sfeer, de kameraderie, het eten (een kop dampende soep om vier uur in de kille ochtend smaakt erg goed) en vooral die heerlijke koele kreek aan het einde van elke dag waar iedereen het stof van zich afspoelt en waar de verhalen op gang komen. Goede verhalen.

Wie een keer aan de Savanne Rally mee heeft gedaan raakt besmet met een hardnekkig virus. Een virus dat er voor zorgt dat het vanaf begin oktober begint te kriebelen tot dat traditionele eerste weekend in November. Owru Yari het feestend hoogtepunt van Suriname? De rallyrijders weten wel beter. Je kunt het de thuisblijvers niet kwalijk nemen, wie het nog nooit heeft ervaren die kan ook niet beter weten. Velen zijn geroepen, slechts weinigen worden verkozen. 6 November is het weer zo ver and hell yes, are we ready for the road!!"

Door: Alan Tijsseling
Sponsored equipe nummer: 69