Nieuws

“Voor elke rally, raken wij helemaal hyper, appen elkaar bijna elke dag om alles af te stemmen en nemen we beiden ons reglementenboek weer door” - #FAHRallyTeam

Fernandes Autohandel Savanne Rally Nieuwsbericht 2 Sarah En Antusha

In de aanloop naar de 39e editie van de Savanne Rally in Suriname geven de equipes die gesponsord zijn door Fernandes Autohandel een uniek kijkje achter de schermen in de rubriek ‘#FAHRallyTeam’. In dit artikel stellen Sarah Chehin en Anthousa Lim A Po zich voor.

Fernandes Autohandel Savanne Rally Nieuwsbericht 2 Sarah En Antusha

Sarah is moeder van twee: een zoon en een dochter en daarnaast is zij ook eigenaresse van kledingzaken genaamd “Juicy”. Ik ben zelf ook moeder van 2, ook een zoon en een dochter en ben werkzaam als manager bij Alupro-a Kiesel Company.

Sarah en ik zijn al heel lang vriendinnen. In 2014, tijdens onze fitness les, haalde Sarah toevallig aan dat ze graag rally zou willen rijden en op zoek is naar een rally partner. En aangezien ik ook al heel lang op zoek was naar een rally partner, hebben wij toen afgesproken om samen te rijden. In eerste instantie was ik onze afspraak vergeten, maar in januari 2015 belde Sarah mij om te zeggen dat de cursus voor de rally zou plaatsvinden en dat ze ons wilde opgeven en ja ik was natuurlijk aan…

Nieuwsbericht 2 Sarah En Antusha

Tijdens de rally heb ik de taak als navigator en Sarah heeft de taak als rijder. De rede voor deze verdeling is dat ik het rijden niet leuk vind, snel in slaap val achter het stuur en slechte ogen heb. Sarah vindt echter beide rollen leuk en heeft in 2015 ook al twee keer als navigator meegedaan, waardoor zij zich makkelijk kan verdelen tussen de twee rollen en ook een ondersteunende rol heeft in het navigeren.
Bij de meeste equipes, worden er afspraken gemaakt van te voren, waarbij het woord van de navigator altijd bepalend is, maar bij ons wordt alles afgestemd en overleggen wij eerst alvorens wij een beslissing nemen. Wij zijn, zoals ik al eerder schreef, in januari 2015 begonnen met het rijden van Rally in de B-klasse. Sarah heeft tot nu toe aan alle Rally’s dit jaar meegedaan, maar ik heb helaas 2 rally’s moeten overslaan.

Nieuwsbericht 2 Sarah En Antusha 3

Onze leukste rally ervaring tot nu toe is dat wij tijdens de “SOL Go Further Adventure Rally 2015” vast zijn komen te zitten op een heuvel, tijdens een rit die naar ons gevoel heel goed ging. Na deze rit zou er een rust-stop (VTC) volgen, waarbij iedereen kan rusten, eten, drinken en de nodige sanitaire behoeftes kon doen. Helaas kwamen wij bij die stop aan, toen wij weer moesten starten met de volgende rit.
Dus al rennend kwam ik binnen om broodjes te halen en Sarah was al onderweg naar de start en aan het schreeuwen “Antoes kom snel, kom snel, we moeten starten”. En ik weer rennend met broodjes en koffie richting de auto om te starten. Ons voordeel van het vastzitten, is dat lekker konden genieten van een zonsopkomst midden in de savanne.

Nieuwsbericht 2 Sarah En Antusha 2

Een andere leuke gebeurtenis is, bij de start van de “Sol Adventure Rally” was ik vergeten ons routeboek te halen. Daar stonden wij dus voor de start, ready om op de ramp te rijden, zonder routeboek. Door hard rennen, hebben wij het op het nippertje gered.

Voor elke rally, raken wij helemaal hyper en appen elkaar bijna elke dag om alles af te stemmen en nemen we beiden ons reglementen boek weer door. Voor een beginnend equipe vinden wij persoonlijk dat wij het tot nu toe niet slecht hebben gedaan. Wij zijn tot nu toe als team elke rally in de Top 10 geëindigd en tijdens de NiCoPa-Rally zijn we op de derde plaats geëindigd. Dat was een hele mijlpaal en wij waren super trots. Wij zijn als equipe erg fanatiek en verliezen niet graag. Wij zijn dan ook erg teleurgesteld als we niet in de top 3 eindigen. Elke rally is ons uitgangspunt: gaan voor de top 3!
Onze speciale dingen die wij tijdens de rally meenemen, Sarah zorgt voor de gezonde dingen zoals salades, fruit en water en ik zorg voor de ongezonde dingen - heel erg belangrijk, chocola!

Wij verwachten voor deze rally dat wij in de top 3 eindigen en gaan ook niet voor minder. Wij hebben reeds eerder gereden in de Isuzu MU-X. Dit is een erg stabiele auto op de weg en zeker in de savanne. Hij reageert goed en hij is erg flexibel om te keren in smalle wegen. De verlichting in de auto voldoet prima om te kunnen lezen in de avonduren, tijdens de rally en de stoelen zitten erg comfortabel.

Door: Sarah Chehin en Anthousa Lim A Po