Nieuws

Nieuwe Isuzu assemblagefabriek geopend in Indonesie

Isuzu Fb Indo

Japanse automaker Isuzu Astra Motor Indonesië (IAMI) heeft officieel geopend een nieuwe assemblagefabriek voor bedrijfsvoertuigen in Indonesië, om zo aan de toenemende binnenlandse en buitenlandse vraag te kunnen voldoen.

De met komst van deze nieuwe fabriek, is Isuzu Indonesië uitgegroeid tot derde grootste van de producerende landen, na Japan en Thailand.

De president-directeur van IAMI, Yohannes Nangoi gaf tijdens de inauguratie aan, dat deze nieuwe fabriek een jaarlijkse productiecapaciteit van 52.000 eenheden van commerciële vrachtwagens per jaar zal hebben, waarvan 42.000 eenheden van “Isuzu Elf” lichte vrachtwagens en 7.000 eenheden van “Isuzu Giga” middelgrote vrachtwagens.

Door de toenemende behoefte aan bedrijfsvoertuigen heeft de vorige assemblagefabriek (de Pondok Ungu fabriek in Indonesië die in 1997 werd geopend) het maximale geproduceerd, maar om de vraag te kunnen blijven voldoen, moest er uitgebreid worden.

Isuzu biedt sinds 1960 met de komst van de bedrijfsvoertuigen ondersteuning van de ontwikkeling van economie.

Yohannes Nangoi vertelde tijdens de inauguratie ook aan verslaggevers dat Isuzu in drie landen geproduceerd wordt namelijk Japan (produceert bedrijfsvoertuigen voor de ontwikkelde landen), Thailand (richt zich op kleine vrachtwagens) en Indonesië (voor de productie van lichte en middelgrote vrachtwagens).

Isuzu heeft er alle vertrouwen in dat de nieuwe fabriek niet alleen aan de groeiende vraag naar voertuigen kan voldoen, maar ook in de toename van kwaliteit en betrouwbaarheid.