Nieuws

Isuzu MU-X in de Staatsolie Savanna Rally 2014

Launch MU X 2

Voorafgaand aan de Staatsolie Savanna Rally in 2014 werd de spiksplinternieuwe Isuzu MU-X gelaunched! In dit nieuwsbericht het verslag van de launch en de deelname van de MU-X aan de Rally.

Launch MU X 1

Launch MU X 2

Launch MU X 3

 Launch MU X 4 (1)

Launch MU X 5

Na de start reden we een traject die ons over de brug richting Commewijne bracht, om vervolgens een stop te maken op Moengo om 0.00u. Weliswaar mag ik aangeven dat de 2.5L common-rail motor deze koets heel goed kan voortbrengen, dit was onder anderen merkbaar tijdens de vele oneffenheden in het terrein die wij moesten overbruggen. De heerlijke vering van de MU-X maakte het rij genot nog completer!

MU X Savanna Rally 2

Na de stop op Moengo reden we met het aangename gevoel dat door de geweldige vering van de MU-X tot stand werd gebracht door de vele slecht begaanbare wegen en bossen, daar dwars door richting Blaka-Watra alwaar we rond een uur of vijf op zaterdag 8 november 2014 deze tweede Rally dag hadden afgerond.

MU X Savanna Rally 4

Dag 3
Op zondag 9 november 2014 vervolgde we de Rally vanuit Blaka-Watra alwaar we in en rondom dit gebied in de Savanna ook hebben kunnen trotseren met de nieuwe MU-X.

MU X Savanna Rally 5

Elke keer weer had ik het gevoel dat dit een auto is die alles aan kan als ik het fluitende geluid van de turbo hoorde bij het gas geven. Menig Rally-rijder moest hun blik op de auto werpen als de nieuwe Isuzu langsreed. Bij elke stop kwamen er vragen als ‘Hey Steven of Blokkie, hoe rijdt die auto nou mang?’ En elke keer was het antwoord: ‘Dit is een auto om te rijden voor vele doeleinden.’

MU X Savanna Rally 6

Aan het einde van de middag omstreeks 16.45 uur hebben we ook velen deze trots van Isuzu mogen laten uitproberen. Later op de avond sloten wij af met de jaarlijks terugkomende ‘Dansi’(die altijd op de derde dag van de Savanna Rally gehouden wordt).

MU X Savanna Rally 3

Helaas komt er een einde aan alle leuke dingen dus verlieten we Blaka-Watra om 8.30 uur en trotseerde we met de MU-X de wouden tussen Blaka-Watra en Mast 35 in het Brokopondo gebied. Jammer genoeg hadden we alle dagen te kampen met droog weer en kregen we pas halverwege deze route de regen mee, waardoor het ploeteren door de modder maar even duurde. Al met al deed de MU-X zijn ding vrij normaal. Rond 15.00 uur koersten we via Mast 35 richting de finish op het terrein van Haukes te Highway, alwaar onder het genot van een hapje en een drankje deze rally werd afgesloten.

Wilt u de beelden van de Isuzu MU-X gedurende de Staatsolie Savanna Rally nog eens terugkijken? Bekijk dan de samenvatting:

Door: Steven Toppin