Nieuws

“Het is een lange rally die ons uithoudingsvermogen en vermogen om scherp te blijven gaat testen” - #FAHRallyTeam

Fernandes-Autohandel-Savanne-Rally-nieuwsbericht-3-en-4-Ray-&-Anshul

In de aanloop naar de 39e editie van de Savanne Rally in Suriname geven de equipes die gesponsord zijn door Fernandes Autohandel een uniek kijkje achter de schermen in de rubriek ‘#FAHRallyTeam’. In dit artikel stelt Anshul Jungerman zich voor.

Fernandes-Autohandel-Savanne-Rally-nieuwsbericht-3-en-4-Ray-&-Anshul

Ik ben Anshul Jungerman, 26 jaar oud en medisch student (afrondende fase). Mijn hobby’s zijn zaalvoetballen en natuurlijk rally rijden. Raymond ken ik van de faculteit. Tijdens onze stage hebben we elkaar beter leren kennen.

Waar het allemaal begon… op de stoep van de faculteit
Mijn introductie aan de rally wereld was als volgt: Ik zat op de stoep van de faculteit en ontmoette Raymond. Hij vroeg of ik geen interesse in rally had. Persoonlijk had ik er nooit aan gedacht. Nadat Raymond mij de garantie gaf dat we zeker zouden winnen kon ik natuurlijk geen nee zeggen.

Mijn 1e rally was in december 2014 met de voorwaarde dat als ik laatste zou worden, ik nooit meer rally zou rijden. Uiteindelijk hebben we niet gewonnen maar we zijn geen laatste geworden. Na die rally zag ik veel groeipotentie en besloot ik om het nog een keer te proberen. We hebben sindsdien elke rally van dit jaar gereden in de B-klasse met relatief goede resultaten.

Een goed humeur nemen we altijd mee!
Mijn leukste rally was DSB 2015. Het was een goed uitgezette rally, waar je heel alert moest zijn. Qua teamwork was deze onze best gereden rally. Onze equipe is heel dynamisch waarbij we beiden als rijder en navigator kunnen fungeren. Verder is er altijd een goede sfeer in de auto met veel gelach, maakt niet uit als we winnen of verliezen. Een goed humeur nemen we altijd mee.

Bijgeloof
Ik ben een beetje bijgelovig wat rallynummers betreft. Elke keer als we een rally nummer 40-49 hebben gehad, reden we suboptimaal. Maar goed dat is maar bijgeloof.

Ik weet niet wat ons te wachten staat bij de Savanne Rally. Het is een lange rally die ons uithoudingsvermogen en vermogen om scherp te blijven gaat testen. Natuurlijk gaan we voor het beste.

We hebben de NiCoPa 2015 en Sol Adventure 2015 gereden in een Isuzu D-Max gesponsord door Fernandes Autohandel. Het waren heel goede auto's. We hebben ons nooit zorgen hoeven te maken als die auto een bepaalde weg situatie wel of niet zou aankunnen. Het meest opvallende van de D-Max is dat het heel zuinig rijdt. We hebben voor de SOL rally maar een halve tank gebruikt en bij NiCoPa iets meer dan een 3/4 tank.

Door: Anshul Jungerman