Nieuws

Fernandes Automotive zegt JA tegen de JA!Foundation

DSC 0264

“JA! daar zeg je geen nee tegen” is het motto van de JA!Foudation die al drie jaar actief is in Suriname. De Stichting JA Foundation ondersteunt projecten ten behoeve van kansarme (wees)kinderen. De Nederlandse Joyce van Blerck nam in 2012 het initiatief voor de stichting. Haar droom was en is ieder kind recht op een kans te geven. Nadat bij haar de ziekte van Huntington werd vastgesteld, besloot zij deze droom te gaan verwezenlijken. En dat doet ze goed!

De werkwijze van de JA Foundation spreekt aan. Veel vrijwilligers zetten zich er belangeloos voor in en er worden steeds meer en grotere hulpaanvragen gedaan. Ook Jörgen Raymann gelooft in de JA Foundation en functioneert zowel in Suriname als in Nederland als ambassadeur. Verschillende malen per jaar bezoekt Joyce samen met vrijwilligers ons land waarbij ze de donaties en opbrengsten van fundraise activiteiten uit Nederland mee neemt om hier kinderenhuizen hulp te bieden.

Fernandes Automotive is van mening dat de JA!Foundation het niet alleen van buitenlandse giften moet hebben maar dat we in Suriname zelf ook een steentje bij kunnen dragen. Daar Joyce veel reiskosten heeft in Suriname werd het aanbod om tijdens haar verblijf gratis een auto van Fernandes Automotive te mogen gebruiken met beide handen aangenomen.

“Ik bezoek zo veel mogelijk kinderhuizen als ik in Suriname ben” vertelt Joyce, “en als je alles met taxi’s moet doen dan gaat daar best veel geld in zitten. Dat vind ik jammer want ik geef het geld liever uit aan zaken die in kinderhuizen nodig zijn. Deze geste van Fernandes Automotive vind ik echt te gek en ik ben er ongelofelijk blij mee. Wat ik helemaal te gek vind is dat ze ook nog eens zo’ stoere pick-up ter beschikking hebben gesteld. Ik heb niet veel verstand van auto’s maar deze Isuzu D-Max rijdt wel heel erg lekker! En de bak achterop is perfect voor het vervoeren van allerlei dingen naar de huizen. Het is echt een functionele auto die zelfs voor mij gemakkelijk te bedienen is en ik voel me er heel erg veilig in!”

Fernandes Automotive hoopt hier mee het goede voorbeeld te hebben gegeven en het Surinaamse bedrijfsleven te stimuleren om ook het goede werk van Joyce van Blerck en de JA!Foundation daar waar mogelijk te ondersteunen.