Nieuws

“Edje en Makkoe rijden nu ergens anders samen weer rally maar wij zullen ons best doen om ze goed te vertegenwoordigen” - #FAHRallyTeam

Fernandes Autohandel Savanne Rally Nieuwsbericht 1 Deepak Ruben

 In de aanloop naar de 39e editie van de Savanne Rally in Suriname geven de equipes die gesponsord zijn door Fernandes Autohandel een uniek kijkje achter de schermen in de rubriek ‘#FAHRallyTeam’. In dit artikel stellen Ruben Saouma en Deepak Chandnani zich voor.

Fernandes Autohandel Savanne Rally Nieuwsbericht 1 Deepak Ruben

Ruben is 32 jaar oud en hij is 6 jaar gelukkig getrouwd en heeft een zoontje van 2 jaar oud. Hij is fysiotherapeut en houdt zich in zijn vrije tijd graag bezig met sport, fitness, de rally en z'n gezin. Deepak is 31 jaar oud en hij is 31 jaar gelukkig niet getrouwd. Hij is ondernemer werkende bij Nanshe en in z’n vrije tijd houdt hij zich graag bezig met basketball, lezen, matjok, de rally en Rubens gezin.

Zo vader, zo zoon…
Ruben en Deepak kenden elkaar al voor de rally. In 2010 hebben ze ineens besloten om het even uit te proberen. Deepak had eerder aan 1 of 2 rally’s meegedaan in de toeristen klasse (Hij had een toeristen klasse ergens in 2005 ook gewonnen) en alhoewel Ruben nooit aan een rally had meegedaan, had hij er wel al een liefde via zijn vader. Rubens vader, Edje Meye, was een actief lid van de SARK vanaf hun vroegste jaren (Ruben kan zich nog herinneren dat sommige rally’s toentertijd werden bereden op de bromfiets (de zogenaamde sundap rally’s). Hij heeft ook vaak samen met zijn hele goede vriend Frank "Makoe" Mac Donald gereden aan wie deze rally is opgedragen.

Even terugdenkend aan onze eerdere rally’s…
In 2010, in ons eerste jaar kregen we in de savanne autopech waardoor we de hele laatste dag gemist hebben. We zijn van 1e plaats gedropt naar 10e, we werden over de finish line gesleept en hebben uren in de hete zon gezeten midden in de savanne. Klinkt allemaal verschrikkelijk erg misschien, maar voor ons is het echt een leuke memory en een speciale ervaring, vooral omdat het onze eerste savanne rally ooit was en als we nu terug denken, laat het ons alleen lachen.

In your face!
Vorig jaar, 2014, was ons eerste jaar in de hoofdklasse. Elke rally eindigden we eigenlijk heel laag, de competitie was sterk, er waren veel ervaren rijders en men zei tegen ons dat we tenminste een paar jaar moesten hebben gereden om in deze klasse te kunnen winnen.
Maar in de laatste rally van het jaar hebben we iedereen verrast door met maar 1 fout de rally te winnen in de hoofdklasse. #inyourface! Hahaha.

Voorbereidingen
Voor de rally bereiden we niet op een speciale manier voor: we proberen uitgerust te zijn, doen een quick recap van wat we kunnen verwachten en herinneren elkaar aan onze zwakke punten zodat we weten waar we extra moeten opletten. We zorgen ervoor dat we onze icebox bij ons hebben voor het geval dat we weer een paar uren in de savanne moeten chillen. And last but not least we herinneren elkaar er aan dat het onze hobby is: always stay calm and enjoy!

Vaste prik: Isuzu D-Max
Wij rijden al jaren met Fernandes Autohandel. We hebben altijd leuke ervaringen gehad met de D-Max. Het is een verschrikkelijk lekkere auto om te rijden in zowel het stadsgedeelte als door de Savanne. Groot en sterk genoeg om door alle gebieden te komen, drassig of mul. En tegelijkertijd ook flexibel genoeg om in de kleinste bospaadjes te komen en zelfs daar in die ‘passie’s te kunnen manoeuvreren als het moet.

“Waarom doen we dit eigenlijk weer?”
We zijn erg enthousiast! Ook al weten we dat er ergens tegen half 5 in de ochtend nadat we 24 uren niet hebben geslapen een moment gaat komen waar we naar elkaar kijken en zeggen "waarom doen we dit eigenlijk weer?" De hoofdklasse heeft veel concurrentie, maar we kennen onze sport en we gaan ervoor om in de prijzen te vallen.

Edje en Makkoe rijden nu ergens anders samen weer rally maar wij zullen ons best doen om ze goed te vertegenwoordigen!

Door: Ruben Saouma en Deepak Chandnani